U bent bij stap
1 2 3 4 5 6 7 8
Mijn winkelwagentje:
Totaal: € 0,00
Erasmus munt - € 2 voor € 2 - Officiële Nationale Omruilactie Erasmus munt - € 2 voor € 2 - Officiële Nationale Omruilactie

Nederlandse Erasmus munt al officieel uitverkocht

Na zeven jaar heeft Nederland eindelijk weer een nieuwe 2 Euro Herdenkingsmunt uitgegeven. De vraag naar deze munt ter ere van Erasmus is veel groter dan het aanbod. Het officiële wettige betaalmiddel is zelfs al officieel uitverkocht!

Gratis voor 10.000 inwoners van Nederland

De gewilde Erasmus-munt is echter nog kosteloos verkrijgbaar tijdens de officiële Nationale Omruilactie. Het Amsterdams MuntKantoor heeft 10.000 exemplaren beschikbaar gesteld voor de actie. Daarvan zijn de laatste munten nu te reserveren.

Tijdens de Nationale actie ruilt u € 2,- om voor de nieuwe 2 Euro Herdenkingsmunt, die dezelfde waarde heeft. U ontvangt uw zending zonder vervolgleveringen en betaalt alleen een bijdrage in de verzend- en verzekeringskosten van slechts € 4,95.

Zeldzame gemeenschappelijke Euro

Het is pas de vijfde gemeenschappelijke 2 Euro munt die door de Euro-Landen wordt uitgegeven. De vraag naar de vorige gemeenschappelijke Herdenkingsmunten was gigantisch. In Europa, maar zelfs ook daarbuiten.

Meer vraag dan aanbod

De oplage van de officiële Erasmus-munt in de muntkwaliteit ‘Uncirculated’ is strikt gelimiteerd. Hierdoor is speciale 2 Euromunt nu al zeer beperkt verkrijgbaar. Om iedereen een eerlijke kans te geven het wettige betaalmiddel te bemachtigen, geldt er een limiet van één gratis omruilverzoek per huishouden. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk verschillende huishoudens de gewilde munt bemachtigen.

De toewijzing van de gloednieuwe Herdenkingsmunt vindt strikt plaats op volgorde van binnenkomst van de reserveringen. Wees er snel bij, want OP=OP!

Numismatische specificaties
Thema: 35 Jaar Erasmus-Programma
Uitgiftejaar: 2022
Kwaliteit: Uncirculated
Kosteloos omruilen: Slechts 10.000 exemplaren
Limiet: Max. 1 per huishouden
Levering: Gemiddeld 3 - 5 werkdagen

In samenwerking met het Amsterdams MuntKantoor

De officiële Nationale Omruilactie is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams MuntKantoor. Met meer dan 100 jaar gezamenlijke ervaring in de muntenbranche, is het Amsterdams MuntKantoor de betrouwbare aanspreekpartner voor muntverzamelaars in Nederland. Tevens is de organisatie officieel distributeur van vrijwel alle internationale Munthuizen en muntuitgevende instanties wereldwijd.


2 Euro munt voor 35 jaar Erasmus-Programma

Het Erasmus-programma is opgezet in 1987 en geïnspireerd door de beroemde Hollandse humanist, schrijver en filosoof Desiderius Erasmus. Het doel van dit programma is het bevorderen van de uitwisseling van studenten, docenten en staf. Erasmus bezocht in zijn tijd namelijk ook meerdere universiteiten. In totaal zijn meer dan 3.100 hogescholen en universiteiten uit 31 landen ingeschreven bij het Erasmus-programma. Zo zijn, naast alle EU-landen, onder andere Macedonië, Noorwegen en Turkije bij het project aangesloten.


"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor